Logo

Изложба „ЕВО ПОЉСКЕ“ на Калемегдану

Blog

Изложба фотографија „Ево Пољске“, реализована у сарадњи Амбасаде Републике Пољске у Србији и Јавног предузећа „Београдска тврђава“, биће отворена у уторак, 1. септембра 2015. године у 12.00 часова на Савском шеталишту код Алеје хероја. Изложбу ће отворити амбасадор Пољске у Београду Александар Хећко и директор ЈП „Београдска тврђава“ Петар Андријашевић.

Овом изложбом фотографија, Пољска се по пети пут представља на Београдској тврђави. Претходних година, посетиоци Калемегдана имали су прилику да се упознају са најлепшим споменицима пољске архитектуре и туристичким атракцијама ове земље, а овогодишња изложба „Ево Пољске“ у колажној перспективи представља делић пољске историје, културе, уметности, споменика, природе и важних манифестација.

Фотографије представљају мали туристички и културни водич кроз Пољску, земљу која се дичи својом историјом, али је и подједнако поносна на достигнућа данашњице.

Изложба је замишљена као својеврсна позивница за долазак у Пољску која има шта да понуди: почев од историјских споменика, раскошних замкова и племићких дворова и палата, јединствених споменика сакралне хришћанске културе, уметнички осмишљених садржаја, задивљујућих споменика природе до потпуно модерне и савремене понуде која је неодвојив део данашње Пољске.