Logo

3Д улична уметност на Калемегдану

Blog

Београд, 27. мај 2015. године – Јавно предузеће „Београдска тврђава“, по први пут у Београду, реализоваће програм 3D street art/анаморфоза са темом „Визуре града“, на Савком шеталишту на Калемегдану.

Савско шеталиште на Калемегдану „добиће нов изглед“, захваљујући 3д илузијама које ће током петка и суботе, 29. и 30. маја 2015. године од 11 до 17 часова, креирати студенти и професори Факултета примењених уметности у Београду и Департмана за архитектуру Факултета техничких наука у Новом Саду.

По први пут у Београду, до септембра месеца, моћи ће да се види тродимензионална улична уметност (3D street art или анаморфоза) која представља врсту оптичке варке, у којој слике на улици из одређеног угла дају утисак тродимензионалности.

Овај вид уметности веома је популаран широм света и привлачи велику пажњу како реномираних уметника, тако и посетилаца јавних простора.

Програм реализује Јавно предузеће „Београдска тврђава“, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије. Потребан материјал за израду овог уметничног дела обезбедила је компанија „JУБ боје“.