Logo

Београдски манифест (22 – 24. мај)

Blog

Радно времe: 11.00 до 23.00
Цена улазнице: 250 динара (улазница је уједно и ваучер за конзумацију)
За децу до 10 година улаз је бесплатан.

Током три фестивалска дана (од 22. до 24. маја), посетиоци ће моћи да уживају у сваком кутку Београдске тврђаве, у једној од 15 програмских целина.

Лет балоном, јединствени пиромузички ватромет, биоскоп на отвореном (уз бежичне слушалице), дегустација вина, кулинарских специјалитета и плодова природе само су део онога што посетиоце очекује током предстојећег викенда. Представиће се и фестивали плеса и музички фестивали, а на централној бини смењиваће се млади бендови и награђивани трубачки оркестри фестивала у Гучи. Вечерњи термини су резервисани за концерте бендова „ZAA“, „Who See“, „Orthodox Celts“ и „Легенде“.

Доњи град оживеће уз коњичке дисциплине и атрактиван програм који ће се, са Хиподрома и „Љубичевских игара“, преселити на Београдску тврђаву. За ужитак целе породице побринуће се кочијаши који ће заинтересоване провозати старим кочијама.

„Свет маште“ намењен је најмлађим посетиоцима, који ће уживати у креативним играма, позоришним представама, спортским активностима, музичком и плесном програму.

Јединствени „Фестивал балона“ током преподневних часова сва три дана фестивала пружиће прилику посетиоцима да уживају у игри балона над Београдом.“Night glow“ је вечерња атракција која ће пружити незаборавну слику балона који светле у ноћи. Сваке вечери од 21.30 посетиоци ће уживати у јединственом пиромузичком ватромету, који кроз спој звучних и визуелних доживљаја, представља прави спектакл на небу.