Logo

Расим Љајић отворио Београдски манифест (22 – 24. мај)

Blog

Београд, 22. мај 2015. године – Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас Београдски манифест – сајам манифестација, дегустација и дестинација, који се до 24. маја одржава на Београдској тврђави.

Љајић је изразио уверење да ће ова манифестација постати традиционална, да ће најављивати све што ће се догађати у Србији током туристичке сезоне и представљати туристичке потенцијале многих градова у Србији.

Посетиоце и организаторе Београдског манифеста поздравио је и директор ЈП „Београдска тврђава“ Петар Андријашевић, који је истакао да ће програм богат програм Манифеста употпунити понуду Београдске тврђаве и током предстојећег викенда свим посетиоцима боравак на Тврђави учинити још занимљивијим.

Фестивал „Београдски манифест“ одржава се по први пут, а понуда ће бити представљена у 15 фестивалских целина.

Лет балоном, јединствени пиромузички ватромет, биоскоп на отвореном (уз бежичне слушалице), дегустација вина, кулинарских специјалитета и плодова природе само су део онога што посетиоце очекује током предстојећег викенда. Представиће се и фестивали плеса и музички фестивали, а током три дана на централној бини смењиваће се млади бендови и награђивани трубачки оркестри фестивала у Гучи. Вечерњи термини су резервисани за концерте бендова „ЗАА“, „Wхо Сее“, „Ортходоx Целтс“ и „Легенде“.

Доњи град оживеће уз коњичке дисциплине и атрактиван програм који ће се, са Хиподрома и „Љубичевских игара“, преселити на Београдску тврђаву. За ужитак целе породице побринуће се кочијаши који ће заинтересоване провозати старим кочијама.

„Свет маште“ намењен је најмлађим посетиоцима, који ће уживати у креативним играма, позоришним представама, спортским активностима, музичком и плесном програму.

Јединствени „Фестивал балона“ током преподневних часова сва три дана фестивала пружиће прилику посетиоцима да уживају у игри балона над Београдом .“Нигхт глоw“ је вечерња атракција која ће пружити незаборавну слику балона који светле у ноћи. Сваке вечери од 21.30 посетиоци ће уживати у јединственом пиромузичком ватромету, који кроз спој звучних и визуелних доживљаја, представља прави спектакл на небу.