Logo

Обележен Дан планете Земље инклузивном радионицом на Калемегдану

Blog

Београд, 22. април – Поводом обележавања Дана планете Земље, Јавно предузеће „Београдска тврђава“ и Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Дневни боравак Стари град“ организовали су данас инклузивну манифестацију на Музичком павиљону на Калемегдану.

У градској оази – на Калемегдану, уз инклузиван музички и креативни програм обележили смо Дан планете Земље заједно са корисницима дневних боравака Центра, бендом „Ритам срца“ корисника дома у Јабуци, Музичком школом „Мокрањац“, волонтерима Ротаракта, ђацима ОШ „Дринка Павловић“ и рестораном „Мекдоналдс“.

Дан планете Земље је празник посвећен еколошком освешћивању широм наше планете; установљен је пре више деценија и смештен на званични календар Уједињених нација. Као дан обележавања еколошке свести и заједништва на нашој планети, Дан планете Земље је установљен и као један од датума којем је традиционално посвећена манифестација коју заједно организују ЈП „Београдска тврђава“ и Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.

Две установе остварују већ традиционалну сарадњу са циљем социјалне интеграције особа са ометеношћу и скретања пажње јавности на ову често маргинализовану популацију. У склопу досадашње сарадње организоване су бројне манифестације музичког, спортског, креативног и уметничког профила које су привукле велику пажњу јавности, као и трајна изложба радова корисника на простору Калемегдана под слоганом „Могу и ја!“.