Logo

„Дани Београда“ на Београдској тврђави

Blog

Београд, 17. април 2015. године – Испред Радионице старих заната у Стамбол капији у суботу, 18. априла 2015. године биће реализован програм ad hoc израде сувенира и гравира Београда.

По први пут у Београду, посетиоци Београдске тврђаве биће у прилици да сами израде свој сувенир (новчић Деспота Стефана) помоћу отиска који је израђен на ручној машини. Посетилац, уз помоћ чекића оставља отисак на „новчићу“ и добија сувенир који је сам израдио.

Осим новчића, посетиоци могу сами израдити и гравире Београда, на преносивој штампарској машини са мотивима града.

За најмлађе суграђане и њихове родитеље, ЈП „Београдска тврђава“ припремило је у сарадњи са СРЦ „Пионирски град“ радионицу у оквиру које се малишани дружити, играти и учити заједно са својим родитељима. Полазна позиција је Стамбол капија; програм почиње у 11.00 часова, а на крају игре све који обаве задатак очекује мали поклон – мапа Београдске тврђаве.

Истог дана (у суботу, 18. априла) улаз у четири отворена објекта на Београдској тврђави (Римски бунар, Кула Небојша, Сахат кула и Велики барутни магацин) биће бесплатан. Радно време свих објеката је од 11.00 до 19.00 часова.

Сви програми реализују се у оквиру манифестације „Дани Београда“.