Logo

Представљен програм Витез феста 2015.

Blog

Овогодишњи Витез фест, који ће 4. и 5. априла бити одржан на Београдској тврђави, понудиће посетиоцима свих генерација прави витешки спектакл, којим ће дочарати давна времена и упознати их са богатом средњовековном и витешком традицијом, кроз различите културно уметничке и спортско витешке програме.

У музичком делу програма наступиће познате групе и извођачи: Легенде, Мадам Пиано, ансамбл Ренесанс, Хазари, Аца Селтик, познати глумци, дечји хорови и други. Такође, посетиоци ће моћи да се упознају са вајарством и иконописањем и да виде изложбе, а предвиђен је позоришни и спортски витешки програм. У оквиру манифестације биће организован црквени програм са предавањима, као и сајам средњовековне хране „Гозба”.

Галерија београдске тврђаве резервисана је за изложбу Етнографског музеја „Лазарице: женске пролећне обредне поворке, као обичај заступљен у српској традицији“, док ће Кула Небојша бити простор за одржавање разговора и предавања.

Посебна пажња посвећена је најмлађима, који ће упознати „витезове и принцезе“, старе музичке инструменте, као и средњовековно оружје (предавање и изложба у Војном музеју). Деца ће бити у прилици да учествују у неком од бројних програма који су за њих припремљени: „Змајада“ (смотра и пуштање змајева), радионица за израду оловних фигурица витезова, владара и ратника, радионица ѕа израду играчака… Позоришна представа „Земља витезова“ представиће деци најпознатије јунаке бајки на другачији начин.

За љубитеље седме уметности, организоване су пројекције витешких филмова у Кинотеци.