Logo

Изложба студената ФПУ (24. фебруар – 5. март 2015)

Blog

Београд, 24. фебруар 2015. године – Изложбом студената Факултета примењених уметности данас је почела излагачка сезона у Галерији Београдске тврђаве у Стамбол капији.

На изложби су представљени радови 17 студената друге и треће године одсека: Примењено сликарство, Конзервација и рестаурација слика и уметничких дела на папиру и Сценографија.
Изложбу је отворио декан Факултета примењених уметности у Београду Зоран Булајић, који је истакао значај сарадње са ЈП „Београдска тврђава“ и значај представљања младих уметника – студената у простору који посећују не само заљубљеници у уметност, већ и велики број страних и домаћих туриста.

Ова изложба, прва је од укупно 17 изложби које ће реализоване током 2015. године у Галерији у Стамбол капији, од којих је 13 самосталних изложби уметника изабраних на недавно завршеном конкурсу и четири изложбе студената.

Изложба се може погледати до 5. марта 2015. године. Радно време Галерије је од 10.00 до 17.00 часова, а улаз је бесплатан.

Данас је потписан и протокол о сарадњи Јавног предузећа „Београдска тврђава“ и Факултета примењених уметности, којим је предвиђено и одржавање студентских радионица међународног карактера, које ће бити реализоване у периоду од априла до октобра у Кули Небојша и у Казаматима Војног музеја.