Logo

Фото изложба „Непроцењиви тренутак“ – празнични поклон Београду

Blog

Фото: National Geographic Србија

Јавно предузеће „Београдска тврђава“ помогло је у реализацији изложбе „Непроцењиви тренутак“ која је 23. децембра 2014. године отворена на Тргу републике у оквиру манифестације „Трг отвореног срца“.

У оквиру изложбе приказане су 23 најбоље фотографије пристигле током фото конкурса „Непроцењиви тренутак“ који су организовале компанија MasterCard и часопис National Geographic Србија. Ова фото изложба је поклон Београду и украшаваће чувено шеталиште током новогодишњих и божићњих празника, све до 23. јануара 2015. године.
Фото конкурс „Непроцењиви тренутак“, под покровитељством компаније MasterCard, организован je na Facebook страници National Geoгraphic Србија часописа. Од преко 400 фотографија које су пријављене за учешће на фото конкурсу, стручни жири је одабрао две најбоље, док је трећа награда припала аутору фотографије са највећим бројем гласова публике.

Победник фото конкурса је Влада Маринковић и он је као награду добио викенд путовање у Париз за две особе и фото-апарат Canon EOS 60D, као и годишњу претплату на часопис National Geoгraphic Србија. Аутор другопласиране фотографије, Зоран Николић, награђен је фото-апаратом Canon DSLR EOS M и претплатом на часопис, док је Урош Мирковић, аутор најбоље фотографије по избору публике, награђен фото-апаратом Canon DSLR EOS 1100D.

Такође, првопласираних 12 фотографија по избору струћног жирија наћи ће се на National Geographic календару за 2015. годину, који ће се наћи на киосцима 6. фебруара 2015. године, уз јубиларни 100. број српског издања овој престижног часописа.

Аутори чије су фотографије изложене су: Урош Мирковић, Зоран Николић, Владимир Маринковић, Димитрије Дјурдјевић, Душан Милак, Горан Чакмазовић, Горан Поповић, Игор Андрић, Игор Синков, Јасна Петровић, Јована Јовановић, Љубиша Милисављевић, Вања Бејин, Марко Раковић, Милан Сурбатовић, Милица Вукелић, Мина Делић, Предраг Филиповић, Предраг Костин, Саша Давидовић, Стефан Дрча, Валентина Обрадовић, Вања Кесер и Желимир Јурик.