Logo

Премијери Србије и Кине посетили Београдску тврђаву

Blog

Премијери Србије и Кине Александар Вучић и Ли Кећијанг посетили су данас Београдску тврђаву и парк Калемегдан. Заједно са двојицом премијера, комплекс је обишао и председник Републике Српске Милорад Додик, као и градоначелник Београда Синиша Мали, директор ЈП „Београдска тврђава“ Никола Ковачевић, директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Кинески премијер и чланови делегације, прошетали су Калемегданом и Горњим градом Београдске тврђаве, посетили Споменик Победник, Сахат кулу и Стамбол капију и упознали се са историјом града Београда и знаменитостима на Београдској тврђави. Током посете, премијер Кине имао је прилику да се упозна и са сувенирском понудом на Београдској тврђави, а од српског премијера Александра Вучића добио на поклон један од препознатљивих српских сувенира.

Посебно истересовање делегације изазвала је изложба „Светска баштина у Кини“ на којој су приказане специфичности и лепоте кинеске цивилизације. Изложба је постављена у октобру на Савском шеталишту на Калемедану, а реализовало је Јавно предузеће „Београдска тврђава“, уз помоћ Секретаријата за културу града Београда и партнера из Кине.