Logo

KALEMEGDAN SUMMER FESTIVAL – ОД 2015. У БЕОГРАДУ

Blog

Јавно предузеће „Београдска тврђава“, у 2015. години организоваће велики фестивал електронске музике, под називом „Kalemegdan Summer Festival“, који ће се током летњих месеци одржати у Београду.

Циљ овог пројекта јесте да се Калемегдан, а самим тим и град Београд, представи као потенцијална фестивалска дестинација, на којој ће се од 2015. па наредних година, одржавати велики фестивал електронске музике. Осим по квалитетној музици, гостовању светских звезда електронске музике, Фестивал ће бити посебан и због своје специфичне локације (Београдска тврђава), на којој посетиоци могу уживати и у бројним другим културним и забавним садржајима.

Остваривањем овог пројекта Србија би се, на међународном фестивалском тржишту, позиционирала са још једним фестивалом, чије би место одржавања био главни град земље.

„Kalemegdan Summer Festival“ употпуниће туристичку понуду Београда и створити садржај који ће привући младе људе из разних крајева земље, али и бројне посетиоце из региона и осталих делова Европе и света.