Logo

Две године сарадње ЈП и Центра за смештај деце и омладине са ометеношћу

Blog

Београд, 24. новембар 2014. године – Јавно предузеће „Београдска тврђава“ и Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Стари град обележили су данас две године континуиране сарадње свечаношћу у Кули Небојша.

Директор ЈП „Београдска тврђава“ Никола Ковачевић рекао је да се ово предузеће труди да, осим изложби радова корисника Центра и програма посебно осмишљених за њих, ове младе људи укључи и у друге манифестације и програме на Београдској тврђави и у парку Калемегдан.

„Уживали су у Дино парку, Берзи играчака, радионицама у нашој Галерији, новогодишњим представама … Верујем да се због свега тога они осећају као код куће и да уживају у овом простору“, рекао је Ковачевић.

Он је истакао да се данашњом манифестацијом шаље порука да „ови млади људи могу много тога, али да, уз добру вољу и мало труда и ми много можемо да учинимо за њих“.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић рекао је да је Јавно предузеће „Београдска тврђава“ пронашло начин „да отвори своја врата за све грађане“ и да овакав вид сарадње може бити пример и другим институцијама.

Он је позвао све грађане да се укључе у овакве и сличне активности градских установа и на тај начин „помогну у стварању бољег Београда за све“.

Помоћник директора Центра за смештај деце и омладине ометене у развоју града Београда Биљана Мирковић рекла је да је циљ оваквих програма афирмација деце омете у развоју и захвалила се свим парнерима који су Центру пружили помоћ.

На данашњој манифестацији додељене су и захвалнице појединцима и институцијама које су помогле у осмишљавању и реализацији програма за младе са ометеношћу. Осим Јавном предузећу „Београдска тврђава“, захвалнице су припале и Ребеки Сатон (Rebecca Sutton) из амбасаде Сједињених америчких држава у Београду и певачу Сергеју Ћетковићу, као и Основној школи „Дринка Павловић“, Музеју града Београда, Радиотелевизији Србије и ауторима емисије „Место за нас“.

„Речи пријатељства“ упутили су корисници Центра, као и вишеструко награђивани писац за децу и одрасле Бранко Стевановић. У оквиру програма наступио је и хор Основне школе „Дринка Павловић“.

Осим награђених, манифестацији су присуствовали и заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић, чланица Градског већа Мирјана Милутиновић и помоћника секретара за социјалну заштиту Милена Беочанин.