Logo

Уплаћено 6.5 милиона динара за вртић у Свилајнцу

Blog

Београд, 13. новембар 2014. године – Од продатих улазница за Дино парк, Јавно предузеће „Београдска тврђава“ уплатило је 6.5 милиона динара у фонд за обнову предшколске установе „Дечја радост“ у Свилајнцу, која је претрпела великe штетe током мајских поплава.

Едукативан и забаван парк, са 20 реплика диносауруса у природној величини, од свог отварања (29. августа 2014. године) привукао је велики број посетилаца, највише деце. За мање од два месеца, диносаурусе смештене код Галерије Природњачког музеја на Калемегдану видело је око 60.000 људи, који су својом посетом допринели да малишани из Свилајнца поново крену у свој вртић.

Овај јединствени парк, који је почео са радом захваљујући сарадњи JП „Београдска тврђава“, Општине Свилајнац, Природњачког музеја и Фонда Б92, и даље ће имати хуманитарни карактер. Део прихода од продатих улазница, до затварања парка, биће уплаћиван за обнову свилајначке предшколске установе.

Диносауруси у природној величини, које су радили светски признати произвођачи реплика диносауруса из Немачке, могу се погледати на Калемегдану до 15. децембра 2014. године сваког дана (и викендом) од 10.00 до 17.00 часова. Цена улазнице за одрасле је 350 динара, за децу до 12 година – 250 динара, док деца млађа од три године не плаћају улаз.