Logo

Изложба цртежа Јелене Тијанић Савић у Галерији Београдске тврђаве

Blog

Београд, 5. новембар 2014. године – Изложба цртежа Јелене Тијанић Савић под називом „Земља чуда“ биће отворена у петак, 7. новембра 2014. године у 18.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

Изложба обухвата цртеже из циклуса „Балканска рапсодија“, који на надреалан и илустративан начин осликавају Србију данас. Кућа, стара српска колиба, као симбол традиције и породице, представља мотив на сваком од цртежа. Кроз читав циклус провлачи се заплет, ограде, преплети, ограничења,и стална дешавања, ритмична и мелодична чинећи „Балканску рапсодију“.

Галерија Београдске тврђаве отворена је свакодневно од 10.00 до 17.00 часова, а улаз је слободан.

Изложба се може погледати до 27. новембра 2014. године.

Јелена Тијанић Савић

Рођена је 1976. у Ужицу, где је завршила гимназију. Дипломирала је 2001. године на Факултету примењених уметности, одсек зидно сликарство, у класи професора Слободана Ђуричковића. На истом факултету магистрирала је 2005. године из области мозаика. Члан је УЛУПУДС-а од 2009. године. Учесник је већег броја ликовних колонија и руководилац међународних кампова. Добитник је неколико награда у области ликовног стваралаштва. Своје радове излагала је на седамнаест самосталних и на двадесет пет групних изложби у земљи и иностранству.