Logo

Изложба цртежа Катарине Ђорђевић у Галерији Београдске тврђаве

Blog

Београд, 16. октобар 2014. године – Изложба цртежа Катарине Ђорђевић под називом „Трансфигурација II“ биће отворена у петак, 17. октобра 2014. године у 18.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

Изложба обухвата циклус цртежа средњег формата на пиринчаном папиру у комбинованој техници, насталих током 2013. и 2014. године.

Полазна основа истраживања у цртежу Катарине Ђорђевић је идеја о преображају, континуираном прерастању и трансформацији ликовних артефаката, при чему се њихово значење може перципирати независно од хронолошког контекста.

Галерија Београдске тврђаве отворена је свакодневно од 10.00 до 17.00 часова, а улаз је слободан.

Изложба се може погледати до 5. новембра 2014. године.


Катарина Ђорђевић

Рођена 1966. године у Нишу.
Студије сликарства и постдипломске студије завршила на Факултету ликовних уметности у Београду 1994. године.
Члан је УЛУС-а од 1993. године. Ради на Факултету уметности у Нишу у звању редовни професор, предаје Цртање и сликање. Шеф је Одсека за ликовне уметности.

Самостално излагала слике, цртеже, објекте и графике 40 пута (Србија, Шведска, Мађарска, Иран, Бугарска, Турска, Шпанија, Италија, Босна и Херцеговина). Учествовала на више од 200 групних изложби у Србији и иностранству (Јапан, Канада, Аустрија, Белгија, Литванија, Чешка, Грчка, Турска, Италија, Иран, Бугарска, Хрватска, Македонија, Босна и Херцеговина). Добитник више престижних награда из области ликовне уметности.