Logo

Изложба „Светска баштина у Кини“

Blog

У оквиру културне сарадње Кине и Србије, данас је на Савском шеталишту на Калемегдану отворена изложба „Светска баштина у Кини“.

На 16 постамента, са укупно 48 фотографија, посетиоци Калемегдана биће у прилици да виде лепоте Кине – земље са највећим бројем локалитета који се налазе на UNESCO листи светске културне баштине. На површини од 9,6 милиона квадратних метара са историјом од пет хиљада година, Кина има укупно 33 локалитета на листи светске културне баштине, међу којима је 10 природних.

Изложба на Савском шеталишту представља увертиру за презентацију Кине на овогодишњем Сајму књига, на којем ће ова земља бити почасни гост и под слоганом „Књига продубљује пријатељство, сарадња гради будућност“, представити своју културу.

Посетиоци Београдске тврђаве моћи ће да уживају у специфичностима и лепоти кинеске цивилизације до 31. октобра. 2014. године, до када ће бити постављена на Савском шеталишту.

Иницијатор изложбе је Генерална управа за новине, издаваштво, радио, филм и телевизију Народне републике Кине, а реализовало је Јавно предузеће „Београдска тврђава“, уз помоћ Секретаријата за културу града Београда и партнера из Кине.