Logo

ДУНАВФЕСТ 2014

Blog

Четврти ДУНАВФЕСТ одржан је на Београдској тврђави од 5. до 13. септембра, а програм је био посвећен Првом светском рату, са посебним нагласком на српско-француским везама које су обележиле тај период.

На отварању Фестивала, музику фанцуских аутора, изводили су наши еминентни уметници – Катарина Јовановић, Дејан Синадиновић, Симонида Јовановић и ЛП Дуо – Соња Лончар и Андрија Павловић. Друго вече Фестивала било је посвећено староградским песмама, које су публици представили студенти соло певања.

У сарадњи са Издавачком кућом CLIO, овогодишњи Дунавфест представио је публици роман „Сарајевски омнибус“ аутора Велибора Чолића, који живи и ради у Француској. Фестивал је затворен пројекцијом филма „Велика илузија“ Жана Реноара и дебатом „Песник и политичар о Великом рату“, у којој су учествовали Горан Марковић и Леон Којен.

Трећи Фестивал европске студентске анимације (ФЕСА) одржан је као предпрограм ДУНАВФЕСТ-а у Великом барутном магацину и окупио је такмичаре из 14 европских земаља.

ДУНАВФЕСТ 4 организовали су НВО „Дунавфест“ и ЈП „Београдска тврђава“, у сарадњи са Амбасадом Француске у Београду, Француским институтом и Издавачком кућом CLIO, а уз подршку Града Београда и Министарства културе и информисања Републике Србије.