Logo

Дечје радионице на Калемегдану

Blog

Јавно предузеће „Београдска тврђава“ и АpsArt – центар за позоришна истраживања организоваће током септембра три радионице за децу, које ће се одржати на Музичком павиљону на Калемегдану. Прва радионица биће одржана у суботу, 13. септембра 2014. године од 11.00 до 13.00 часова и намењена је деци узраста од четири до седам година.

Радионица је заснована на принципима „примењеног театра“, а деца ће са професионалним аниматорима, кроз игру, увежбавати одговоре на реалне животне ситуације и кроз групни рад проналазити најбоља решења. Задатак радионице је, да кроз игру и стваралаштво, деца развију социјалне вештине као што су комуникација, тимски рад, толеранција, разумевање и прихватање других, разрешење конфликтних ситуација.

Радионица ће почети играма упознавања и опуштања, наставља се серијом техника којима се деца оснажују да сама решавају проблеме у свом окружењу и проналазе начине да у својим окружењима остваре што бољу сарадњу кроз игру, стваралаштво и разумевање.

Преостале две радионице биће одржане 20. септембра (намењена деци узраста од 8 до 12 година) и 27. септембра, за децу узраста од 13 до 16 година.

Заинтересовани за учешће у радионицама могу се пријавити путем e-maila: decja.radionica@jpbr.rs или на телефоном на број: 011 2620 685.