Logo

Свечано отворен ДИНО ПАРК

Blog

Парк диносауруса у природној величини – ДИНО ПАРК свечано је отворен у петак, 29. августа 2014. године, код Галерије Природњачког музеја на Калемегдану.

ДИНО ПАРК заузима површину од око 3.000 квадратних метара, а посетиоци ће бити у прилици да погледају око 20 експоната диносауруса у природној величини, који су део сталне поставке забавног парка Природњачког центра у Свилајнцу. Неке од реплика диносауруса су и величине до 20 метара, а радили су их светски признати произвођачи реплика диносауруса из Немачке.

Осим уживања у диносаурусима различитих врста и величина, Парк посетиоцима нуди и додатне садржаје. Најмлађи могу уживати у тематској играоници – радионици, која ће их на занимљив начин, прилагођен узрасту, уводити у чаробни свет диносауруса. Радионице креира Mini city – дечји креативни град, чији се део сели на Београдску тврђаву и постаје DINO CITY. За то време, одрасли се могу освежити у ДИНО кафеу, који ће, до траје поставка, бити саставни део ДИНО ПАРКА.

Свечаном отварању ДИНО ПАРКА присуствовала су и деца из предшколске установе у Свилајнцу, која је страдала у поплавама и у чију обнову ће бити усмерен део прихода остварен од продаје улазница за ДИНО ПАРК.

Радно време ДИНО ПАРКА је сваког дана (и викендом) од 10.00 до 19.00 часова.

Цена улазнице за одрасле је 350 динара, улазница за децу до 12 година кошта 250 динара, а деца до три године не плаћају улаз. Купљена улазница омогућава и бесплатан улаз у Галерију Природњачког музеја, где се може погледати изложба „Добродошли у мезозоик“, која ће употпунити „дан са диносаурусима“ и на којој ће посетиоци сазнати нешто више о древном времену које је обележило постојање диносауруса.

Овај јединствени парк започео је са радом захваљујући сарадњи Јавног предузећа „Београдска тврђава“, Општине Свилајнац, Природњачког музеја и Фонда Б92.