Logo

Дино парк на Калемегдану – Споразум о сарадњи

Blog

Београд, 14. август 2014. године – Споразум о сарадњи Јавног предузећа „Београдска тврђава“, Природњачког музеја у Београду, Општине Свилајнац и Фондац Б92, захваљујући којој ће током августа на Калемегдану почети са радом први Дино парк у Србији, биће потписан у уторак, 19. августа 2014. године у 12.00 часова у Галерији Природњачког музеја на Калемегдану.

Споразум ће потписати председник Општине Свијалнац Предраг Милановић, директор Природњачког музеја у Београду Славко Спасић, в.д. директора ЈП „Београдска тврђава“ Никола Ковачевић и директор Фонда Б92 Веран Матић.

Јединствена изложба диносауруса у природној величини биће отворена на Калемегдану током наредна три месеца. Посетиоци ће имати прилику да погледају око 40 композиција, са 20 експоната диносауруса у природној величини, који представљају сталну поставку забавног парка Природњачког центра у Свилајнцу.

Неке од реплика диносауруса су и величине до 20 метара. Моделе, који ће бити изложени на Калемегдану, радили су светски признати произвођачи реплика диносауруса из Немачке.