Logo

ФЕСА 2014

Blog

Трећу годину за редом, у организацији Јавног предузећа „Београдска тврђава“, у Великом барутном магацину на Доњем граду, 30. и 31. августа 2014. године биће одржан Фестивал европске студентске анимације.

Циљ Фестивала, који се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, јесте промоција уметности анимације европских земаља, међународна сарадња и размена искустава, као и стварање услова који ће омогућити младим генерацијама да изнађу нове концепте и технике.

Фестивал је такмичарског карактера, а осим награде за најбољи анимирани филм, биће додељена и награда за најбољу технику, као и ппет специјалних диплома у обе категорије.

Овогодишња тема такмичења је „Рат и мир“, у најширем смислу. На конкурс је пристигао 71 студентски анимирани филм из 16 европских земаља (Мађарска, Аустрија, Словачка, Немачка, Грчка, Чешка, Бугарска, Швајцарска, Хрватска, Велика Британија, Холандија, Шпанија, Белгија, Естонија, Француска и Србија), од чега је селекциони жири изабрао 38 филмова за два такмичарска програма.