Logo

Изложба скулптура и цртежа Нине Галић

Blog

У Галерији Београдске тврђаве у Стамбол капији, у петак 23. децембра 2011. године у 18 часова, отворена je изложба скулптуре и цртежа Нине Галић у оквиру галеријске делатности ЈП «Београдска тврђава».

Посетиоци ће моћи да погледају изложбу до 14. јануарa 2012. године.
Радно време Галерије је од 10 до 17 часова.

Преобликовање у радовима представља реконтекстуализацију постојећих машина у домен уметности, што не значи увек и прелазак из функционалног у нефункционано. Преузимање из свакодневног живота као преузимање механичког ради унапређивања скулптуралног потенцијала, представља више од самог акта ауторства физичког преноса. У овом случају ради се о обликовању објеката реалног света, јер потенцијално бива чинилац у изградњи нове стварности. Линија која се ствара јесте – ум (lat. Intellectus )- изумети (ментална слика) – умеће (articulum-вештина израде) – изум (уметничко дело).

Нина Галић

Рођена 1987. године у Краљеву. Завршила мастер студије на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек вајарство у класи професора Мрђана Бајића. Стипендиста Фонда за младе таленте 2010/2011. године. Учествовала на више групних изложби, ликовних колонија и радионица, међу којима и групна изложба у склопу радионице “Tropical Lab” na Lassale College of Fine Arts u ICA Galery u Singapuru.